De Strijd des Levens

Het kerstverhaal van 1846 vertaling van The battle of life. De rampzalige historie over het verlaten van het vaderlijk huis en vinden van geschikte huwelijkskandidaten voor Marion en Grace, de aantrekkelijke dochters van dr. Jeddler, de dorpsdokter.
Motto's van het boek zijn: 'Vergeten en vergeven'en 'Doe zoals ge wenscht dat U gescheidt'.

By : Charles Dickens (1812 - 1870), translated by A.G. van Tricht (1892 - 1921)

Hoofdstuk 1 - deel 1



Hoofdstuk 1 - deel 2



Hoofdstuk 2 - deel 1



Hoofdstuk 2 - deel 2



Hoofdstuk 2 - deel 3



Hoofdstuk 3 - deel 1



Hoofdstuk 3 - deel 2



Hoofdstuk 3 - deel 3


Twee zussen, Grace en Marion, leven gelukkig in een Engels dorp met hun twee bedienden, Clemency Newcome en Ben Britain, en hun goedaardige weduwnaar vader Dr Jeddler. Dr. Jeddler is een man wiens filosofie is om het leven als een farce te behandelen. Marion, de jongere zus, is verloofd met Alfred Heathfield, de wijk van Jeddler die het dorp verlaat om zijn studie af te ronden. Hij vertrouwt Marion de zorg van Grace toe en belooft terug te keren om de hand van Marion te winnen.

Michael Warden, een libertijn die op het punt staat het land te verlaten, wordt door de advocaten Snitchey en Craggs verondersteld op het punt te staan ​​de jongere zus tot een schaking te verleiden. Clemency spioneert Marion op een avond in haar clandestiene ontmoeting met Warden. Op de dag dat Alfred terugkeert, wordt echter ontdekt dat Marion is weggelopen. Haar vermeende schaking veroorzaakt veel verdriet voor zowel haar vader als haar zus.

Zes jaar verstrijken. Clemency is nu getrouwd met Groot-Brittannië en de twee hebben een taverne in het dorp opgezet. Na een liefdesverdriet trouwt Alfred met Grace in plaats van Marion en draagt ​​ze hem een ​​dochter, ook Marion genoemd. Op de verjaardag van Marion vertrouwt Grace Alfred toe dat Marion een belofte heeft gedaan om haar zogenaamde "schaking" persoonlijk uit te leggen. Marion verschijnt inderdaad die avond bij zonsondergang en verklaart haar verdwijning aan de betrokken partijen. Het blijkt dat Marion niet is 'weggelopen' maar in plaats daarvan bij haar tante Martha heeft gewoond om Alfred in staat te stellen verliefd op Grace te worden. Tranen worden vergoten en geluk en vergeving regeren terwijl de vermiste zus wordt herenigd met de rest. Warden keert ook terug en trouwt, vergeven door Dr. Jeddler, met Marion.

Comments

Random Post